Един ден от живота на Барак Обама


Един ден от живота на Барак Обама
Снимка: Getty Images / Guliver

2481

Той е главнокомандващ на най-мощната армия в света, ръководи партията си и една огромна държава. Решенията му могат да предизвикат война или да донесат мир на милиони. Той е президентът на Съединените щати и притежава най-трудната работа на света. Как обаче протича един типичен ден за Барак Обама, настоящият обитател на Белия дом? Business Insider надниква зад кулисите.

Оказва се, че Обама спи по около шест часа на нощ. Събужда се рано и задължително отделя време за сутрешна тренировка. Пристига в Овалния офис между 8:30 и 9 ч. и бива запознат с плана за деня от личната си секретарка Фериал Говашири.

Около 10 сутринта президентът получава класифицирания ежедневен президентски брифинг от своя съветник от Агенцията за национална сигурност. Понякога информацията не е на хартиен носител, а на таблет. Съдържанието ѝ информира Обама за нови развития в сферата на разузнаването и възможни влошавания на кризи по света.

Логично денят на американския президент включва множество телефонни разговори и срещи. Той често дискутира актуалните теми с конгресмени и от двете партии. Ако е в период на законодателни битки, обсъжда стратегии и със собствения си екип. Понякога провежда срещи с други държавни глави. В редки случаи дава пресконференции.

Част от ежедневието на Обама са и т.нар. „сесии за здрависване“ - за кратък период от време той поздравява някои от туристите, дошли да посетят Белия дом през този ден.

Официалният край на един нормален работен ден на президента, в който не се е случило нищо непредвидено, е около 18:00 ч.. Вечеря със семейството си около 18:30 ч. Обама винаги е казвал, че независимо какво се случва по света, всяка вечер прекарва време с дъщерите си Малия и Саша.

Но дори в късните часове не оставя напълно работата. Обикновено чете и подписва документи до към полунощ. После се оттегля в спалнята си за около шестчасов сън.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички