Ето за какво харчат Бионсе и Джей Зи богатството си от 1,3 млрд. долара


Ето за какво харчат Бионсе и Джей Зи богатството си от 1,3 млрд. долара
Снимка: Getty Images/Guliver

9851

През 2018 г. състоянието на певицата Бионсе достигна 355 млн. долара, а това на съпруга ѝ Джей Зи - 900 млн. долара. Общото им богатство възлиза на 1,26 млрд. долара. Разбира се, голяма част от него е получена благодарение на успешните им музикални кариери, но и на техни предприемачески проекти и рекламни договори.

На Бионсе например ѝ е било платено между 8 и 12 млн. долара за участието ѝ във фестивала "Коачела", а с Netflix е подписала договор за 60 млн. долара за документалния филм за нея "Homecoming".

Изпълнителката е спечелила милиони долари и от парфюма ѝ Heat. През 2015 г. тя създаде услуга за доставка на веган храни, а през следващата година пусна своя марка дрехи.

Рапърът Джей Зи пък има компания за стрийминг на музика Tidal, чиято стойност е 600 млн. долара. Притежава и лейбъл на име Roc Nation, представляващ музикални изпълнители и атлети. Съосновател е на фирмата за дрехи Rocawear. Джей Зи също така е сред най-ранните инвеститори на Uber. През 2018 г. основава и собствен капиталов фонд Marcy Venture Partners. Има и дялове в алкохолна компания и в спортния отбор Brooklyn Nets.

И така, за какво обича да харчи парите си тази звезда двойка?

Бионсе и Джей Зи са дали сериозни суми за недвижими имоти. Някои от домовете им включват къща в Хамптънс, имение в Бел Еър и... църква в Ню Орлийнс. Бионсе също така купила на майка си къща за 5,9 млн. долара в Хюстън.

Родителите на три деца не щадят средства и за отрочетата си. Когато се родиха близнаците им например те купиха две еднакви златни люлки за 80 000 долара. А когато голямата им дъщеря Блу Айви ги придружи на MTV Video Music Awards, рокличката ѝ струваше 11 000 долара. 

Бионсе и Джей Зи обичат да си угаждат. Често са виждани в скъпи ресторанти и магазини, както и на най-хубавите места на баскетболни мачове, билетите за които струват доста. Пръскат много пари и за подаръци един за друг. За един Ден на бащата Бионсе подарила на мъжа си... частен самолет за 40 млн. долара.

Трябва да се спомене, че двойката дарява значителни суми и за благотворителност. Подпомагали са пострадали от урагани в САЩ, дават стипендии на талантливи деца от бедни семейства и влагат в организации, борещи се с расизма. 

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички