Финансовите изкушения на Роджър Федерер


Финансовите изкушения на Роджър Федерер
Снимка: Getty Images/Guliver

16504

Откакто печели първата си титла от Големия шлем през 2003 г., швейцарецът Роджър Федерер е една от суперзвезди в тениса. Мнозина стигат дори по-далеч в определенията си и го наричат най-великия играч, който този спорт е виждал. Съвсем заслужено Федерер се нарежда и сред най-богатите атлети в света. Според сайта The Richest той има в сметката си около 300 млн.долара.

Тенисът обаче носи по-малката част от приходите му (4,2 млн.долара през 2014 г. например). По-голямата част идва от рекламните договори, които е подписал с известни марки като Credit Suisse, Wilson, Nike, Rolex, Mercedes и др. Само през миналата година тези контракти са му донесли 52 млн.долара.

За какво харчи парите си човек, който разполага с 300 милиона? В случая на Федерер – предимно за имоти и луксозни автомобили. Тенисистът притежава няколко недвижими имущества в родната си Швейцария, сред които мезонет в Цюрих и огромна вила в провинцията. Освен тях има и скъп апартамент в Дубай. Федерер често се подготвя за турнири именно в ОАЕ. Притежава къща и в Южна Африка, откъдето е майка му.

По отношение на автомобилите звездата си пада по спортните модели. Една от най-любимите му е Mercedes SLS AMG.

Федерер обича и да пътува заедно със съпругата си и четирите си деца. Семейството си прави две или три екскурзии на година, като предпочитат топли дестинации с красиви плажове като Малдивите, Карибските острови, Тайланд. Любимият град на Роджър обаче е Рим. „Харесвам места, пропити с традиции. А италианската храна прави нещата още по-хубави“, споделя той в интервю за The Daily Telegraph.

Подобно на други звезди, Федерер се занимава активно с благотворителност и дарява част от богатсвото си за различни каузи. Преди време той създаде собствена фондация, чиято цел е да помага на деца в неравностойно положение от бедни, а и не толкова бедни райони, да получат образование. Освен това е посланик на добра воля към УНИЦЕФ и се включва в борбата на организацията срещу разпространението на СПИН.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.81667
  • GBP
    1
    2.27939
  • JPY
    100
    1.17503
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички