Хакнаха Twitter профила на съоснователя на Twitter Джак Дорси


Хакнаха Twitter профила на съоснователя на Twitter Джак Дорси
Снимка:

3746

Хакнаха профилите в Twitter и Vine на изпълнителния директор на Twitter Джак Дорси, пише The Guardian.

Хакерската група сторила това е същата, която преди време проби сигурността и обезобрази профилите в социалните мрежи на Марк Зукърберг и Сундар Панчай и се нарича OurMine. Този път кибер престъпниците са публикували няколко видеоклипа на профила на Дорси във Vine с препратки към профила му в Twitter.

Жадуващите за внимание престъпници са публикували стандартни видеа с посланието „Изпробвахме сигурността ви и тя се провали.“. За разлика от предишните случаи самата платформа Twitter не е източник на компромис със сигурността. Този път хакерите са успели да получат достъп първо до профила на Дорси във Vine и през него да достигнат до информацията за Twitter акаунта му. Предишните пробиви на престъпната кибер група са били в платформите Bitly и Quora.

Разбира се, в този случай е доста по-неловко, имайки предвид, че Twitter притежава Vine. Това поражда съмнение за сигурността и на двете социални мрежи. Голяма част от потребители на Vine използват Twitter профилите си за вписване и използване на мрежата за видеоклипове, което донякъде гарантира сигурността на паролите им, чрез използването на приложение за верификация на потребителя. Но това важи само за новите потребители, при по-старите, рискът за разбиване на профила е много голям. Може би точно това се е случило и с Дорси.

Компютърните специалисти от престъпната група OurMine очевидно компенсират липсата на познания в някой сфери с постоянство и упоритост и това ги е довело до положителните резултати („положителни“ за тях, но не и за Дорси очевидно).

 

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички