Известен предприемач и оратор споделя трика си за увличане на аудиторията


Известен предприемач и оратор споделя трика си за увличане на аудиторията
Снимка: Getty Images

4311

Гари Вайнерчук е изключително успешен предприемач – той е основател на най-големия онлайн магазин за вино в света и притежава дигиталната агенция VaynerMedia, която помага на някои от най-големите компании в света да използват ефективно социалние мрежи за изграждането на марките си. Вайнерчук обаче е популярен най-вече като добър оратор. Презентациите му пред подчинените му винаги са забавни и запомнящи се, а от известно време насам той е е бизнес лектор. Как успява да увлича аудиторията?

„Няколко минути преди да изляза пред публика изпадам в малко странно състояние“, споделя той пред Business Insider. “Представям си, че съм боксьор, на когото му предстои да излезе на ринга“.

Вайнерчук обяснява, че приливът на адреналин му помага да се съсредоточи. „Визуализирам в главата си как удрям всеки човек от публиката. Знам, че звучи откачено, но аз изпитвам миск от любов и агресия към тези хора. От една страна, съм много благодарен за присъствието, подкрепата и интереса им. От друга, много искам да им предам важна информация, която да отекне в тях“, казва той.

Вместо да губи време в запомняме на конкретни фрази, предприемачът подготвя лекциите и презентациите си на база неща, които искрено вълнуват самия него. Така емоциите, които изразява, са искрени.

„Говорете за това, което познавате. Само така ще станете добър оратор. Ще подобрите уменията си чрез упражняване на техниката, но и най-добрата техника няма значение, ако не говорите от сърце“, допълва той.

 

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички