Кадър на Facebook стана шеф на технологиите в Белия дом


Кадър на Facebook стана шеф на технологиите в Белия дом
Снимка:

1521

От работа за социална мрежа до шеф на отдела за информационни технологии на Белия дом? Това се казва израстване. Постигна го Дейвид Рекордон, софтуерен инженер от Facebook, който ще заеме престижния пост в американското президентство след няколко седмици.

Назначението бе потвърдено официално от Белия дом, пише Mashable. Рекордон ще отговаря за модернизирането на технологиите в екипа, както и за поддържането на ефективността и сигурността им.

Дейвид Рекордон се присъединява към Facebook през 2009 г. Задълженията му включват разработване на различни инструменти, които компанията използва за по-добра оптимизация на работата. От самата фирма казват, че имал много добра репутация, защото се съгласявал да върши работата, която всеки друг отбягвал, и я вършел добре.

„Много талантливи хора искаха задачи, с които да се изфукат. Рекордон обаче правеше нещо просто защото то бе важно и необходимо“, споделят служители на мрежата.

Рекордон е поредният IT експерт, който Белият дом назначава в последните месеци. Преди време там работа започна Меган Смит, вицепрезидент на Google X, футуристичната лаборатория за проучвания на Google.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички