Как Меган Маркъл помага на британската икономика и то с милиони


Как Меган Маркъл помага на британската икономика и то с милиони
Снимка: Getty Images/Guliver

5223

Откакто се сгоди за принц Хари, интересът към американската актриса Меган Маркъл е огромен. Оказва се обаче, че за Великобритания той е и доста полезен, тъй като се трансформира в средства, вливащи се в икономиката на страната.

36-годишната Меган има много почитатели, а вече се смята и за модна икона. Всяка дреха, с която се появи на събитие, веднага се разпродава. На обявяването на годежа с Хари например бе със светло палто на канадска марка за 750 долара. Моделът се изкупи буквално за секунди, след като снимките бяха пуснати.

Но Меган не допринася само за продажбите на модни марки. Смята се, че около предстоящата ѝ сватба в британската икономика ще се влеят цели 677 млн. долара, пише Fobres.

Парите ще се генерират от мърчандайз по случай събитието - различни сувенири, тениски, шапки, плакати и т.н. с лика на Меган и Хари. Както и от туризъм - много хора ще пристигнат в Лондон в дните около сватбата с надеждата да зърнат младоженците. Така ще се увеличат приходите на хотели, ресторанти. Ще се организират и множество съпътстващи събития.

Подобно нещо се случи с венчавката на принц Уилям и Кейт Мидълтън и бе наречено "ефектът Кейт". Експертите обаче прогнозират, че "ефектът Меган" ще бъде още по-голям във финансово отношение.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички