Какво е чувството да те уволнят от Google


Какво е чувството да те уволнят от Google
Снимка: Getty Images / Guliver

2960

Коментарът е на Григори Якушев, бивш служител на технологичния гигант Google. Публикуван e в сайта Quora.com.

Бях уволнен от Google този април, след като бях работил за компанията в продължение на пет години. През 2014 г. страдах от претоварване и преумора и оттогава производителността ми беше спаднала значително. Затова реших, че трябва да променя нещо и се прехвърлих в различен отдел.

Това беше грешка. Присъединих се към екипа, който отговаря за търсенията в сайта и който е най-интелигентен и най-натоварен. Не само че ентусиазмът ми за работа не се върна, а и нещата станаха по-зле.

Отношенията ми с ръководителите на отдела се влошаваха прогресивно. Те си мислеха, че ще бъда свежото попълнение, но всъщност не се радваха на много свършена работа от моя страна. Мениджърът реши да затегне дисциплината и ме караше по цял ден да не ставам от бюрото. Това само задълбочи проблемите.

Приятели и колеги често ме питаха защо просто не напусна. Отговарях, че ме удовлетворява заплатата. През март ми поставиха т.нар PIP ( Performance Improvement Plan – график за изпълнение на определено количество задачи за определено време, бел.ред.). Той бе за два месеца, а само след седмица ми стана ясно, че няма да се справя.

Повикаха ме на разговор с мениджъра и представител на „Човешки ресурси“. Очевидно те си мислеха, че не полагам усилия и нищо не върша, а само струвам пари на компанията. Изобщо не изчакаха двумесечния срок за плана да изтече, директно ми казаха, че ме уволняват. Разговорът продължи точно 10 минути.

Според договора ми имах право на месец предизвестие, затова и прекарах още 30 дни в Google. Трябва да призная, че началството ми написа хубаво писмо с препоръки за бъдещи работодатели, в което не бе споменато нищо от случилото се в последните месеци.

Като цяло преживяването беше неприятно и мисля, че мениджърът се държа ненужно лошо с мен – демотивиращо е шефът ти да ти няма доверие и да си мисли, че го използваш, когато изобщо не е така.

Вече се възстанових от преумората и сега работя за друга компания. Смяната на отделите не ми помогна, но тази на работните места – определено.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички