Кои са най-добре платените млади звезди на 2015-а?


Кои са най-добре платените млади звезди на 2015-а?
Снимка: Getty Images

4138

Докато между 20-ата и 30-ата си година много хора още се чудят какво да правят с живота си, други се ориентират много добре. За следните знаменитости под 30-годишна възраст например 2015-а е била изключително успешна във финансово отношение. Затова и те са в топ 10 на Forbes за най-добре платените млади звезди.

Десетото място се заема от рапъра Wiz Khalifa. Със своя хит See You Again, който бе във филма "Бързи и яростни 7", 28-годишният рапър записа много успешна година. Спечелил е 21,5 млн. долара.

Девети е диджеят Skrillex, което е доказателството за нарастващата популярност на електронната музика. 27-годишният Skrillex е заработил 24 млн. долара през 2015-a г.

На осма позиция е Риана. Освен че отдавна е в музикалните класации, изпълнителката от Барбадос е сключила и доста изгодни рекламни договори през годината, които са ѝ донесли милиони.

Кънтри дуото Florida Georgia Line, съставено от 30-годишния Браян Кели и 28-годишния Браян Хъбард, е на седмо място. Двамата са спечелили 36,5 млн. долара от концерти и доходоносни рекламни договори с компании като Mountain Dew.

Шести е хип-хоп изпълнителят Дрейк, спечелил 39,5 млн. долара, както и златен статут по продажби за албума си If You’re Reading This It’s Too Late и две номинации за "Грами".

На пето място се нарежда Дженифър Лоурънс  - най-високоплатената актриса в света с приходи в размер на 52 млн. долара. Лоурънс е и единственият участник в тази класация извън музикалната индустрия.

Изпълнителят с най-много концерти през отчетния период е 24-годишният Ед Шийрън, благодарение на което достига до 4-то място в класацията. Той изнася 154 концерта като част от световното си турне, благодарение на което заработва върховите в кариерата му 57 млн. долара.

Трета в класацията е Лейди Гага. Тя е имала 66 концерта през годината, като те са ѝ донесли 59 млн. долара. Гага допълва общата сума на приходите си с рекламни договори с компании като MAC Cosmetics и Versace.

Втората позиция заема 26-годишната звезда Тейлър Суифт. Нейните печалби се равняват на 80 млн. долара, благодарение основно на световното ѝ турне "1989". 

На първо място са момчетата от британската поп група One Direction. Те имат 74 концерта в периода юни 2014 - юни 2015 г., като брутните приходи от всеки от тях са били седемцифрена сума. Освен това те печелят милиони от продажбата на най-различни сувенири на техните фенове, което им позволява да генерират два пъти повече приходи за съответния период от Rolling Stones. През годината One Direction са спечелили 130 млн. долара.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички