Кои са петимата най-богати интернет предприемачи?


Кои са петимата най-богати интернет предприемачи?
Снимка: Getty Images

2696

В днешно време големите пари са в IT сферата. Интернет е технология, без която не можем да си представим света. Затова не е изненада, че хората, които са работили, за да я превърнат в даденост, разполагат с милиарди в банковата си сметка. Най-богатите интернет предприемачи успяха да натрупат солидно състояние за изненадващо бързо време и всеки ден, използвайки онлайн пространството, ние допринасяме допълнително за материалното им благополучие. Вижте кои са петимата най-богати интернет предприемачи на нашето време:

5. Пиер Омидяр, създателят на eBay. Французинът от ирански произход разполага с $3.6 милиарда.

4. Ерик Шмид. Изпълнителният председател на Google е главният „виновник” за растежа и влиянието на онлайн компанията. Днес той разполага с около $4.4 милиарда в банковата си сметка.

3. Джеф Безос. Започва кариерата си като продава книги в интернет директно от гаража си. Днес той е познат в цял свят като създателя на Amazon, като състоянието му възлиза на над $7 милиарда.

2. Сергей Брин. Американец, чиито родители руснаци емигрират в САЩ по време на Социализма, Сергей Брин е математическият гений зад успеха на Google, който днес разполага с повече от $12 милиарда.

1. Лари Пейдж (на снимката). Нищо чудно, че в топ 5 на най-богатите интернет предприемачи присъстват трима служители на Google. Пейдж – човекът с първоначалната идея за търсачката Google – днес има богатство от над $12 милиарда.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички