„Кралят на YouTube” изкарва по 3 млн.долара годишно


„Кралят на YouTube” изкарва по 3 млн.долара годишно
Снимка:

4658

Чували ли сте за PewDiePew? Това е псевдонимът на шведът Феликс Кейлберг, известен още като „Краля на YouTube”. Той поддържа един от най-поулярните канали в сайта за видео споделяне, в който играе, коментира, препоръчва компютърни игри. Има 33 милиона последователи и годишно печели по над 3 млн.долара от рекламите, за които производителите на игри му плащат.

Въпреки богатството си обаче видео блогърът не си пада по лукса, пише The Daily Mail. Живее скромно в Брайтън, Великобритания с приятелката си, която е италианка. Естествено, запознали се онлайн, след като нейни приятели ѝ препоръчали да изгледа клип „един идиот, които играе видео игри“.

Кейлберг е интернет сензация от няколко години насам. Преди това учил Индустриално инженерство. И двамата му родители са шефове на компании и очаквали от него да поеме по същия път. „В университета нямах нищо общо с останалите в курса. Те всички искаха да станат бизнес магнати, а аз определено нямам такива амбиции. Затова и прекъснах“, обяснява той.

Решението му било доста шокиращо – учел в престижен университет и получавал отлични оценки. „Установих обаче, че съм по-щастлив като продавам хот-дог и играя видео игри. Последното се превърна в доходоносно занимание“, казва още Кейлберг.

Амбициите му са в бъдеще да създаде собствена видео игра.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички