Мелинда Гейтс: Защо наемането на повече жени е полезно за бизнеса


Мелинда Гейтс: Защо наемането на повече жени е полезно за бизнеса
Снимка: Getty Images

2875

Заедно със своя съпруг Бил Гейтс, Мелинда Гейтс от години се занимава активно с благотворителна дейност. Фондацията на двамата е помогнала на хиляди хора по света, а самото семейство Гейтс е дарило милиони долари за различни каузи. Мелинда е известна и със застъпничеството си за равенството между половете. В свое изказване, публикувано от Fortune, тя обяснява защо за бизнеса ще бъде важно и полезно да наема повече жени.

„Вливането на повече дами в бизнеса би било двигател за икономиката на по-бедните държави. Според скорошни изследвания ако в Египет бяха наемани толкова жени, колкото мъже, БВП на страната щеше да се увеличи с 34%. В САЩ тази цифра е 5 на сто. По света има милиарди жени с неразвит потенциал. А ако искаме успешно бъдеще, трябва да правим нещо, за да го създадем.

Често на дамите, които са бизнес лидери, им се налага да се борят, за да бъдат чути. Всъщност това важи за всички жени, независимо на каква позиция са. Проучванията обаче показват, че когато жените имат власт да взимат решения, животът в техните общности се подобрява, има повече просперитет. Въпреки това обществото ни продължава да игнорира техните знания и възможности да разрешават проблеми.

Когато инвестираме в жените, инвестираме в хората, които инвестират във всички останали. Ако започнем да го правим активно, най-добре ще осъзнаем, че това е нещо добро за ума ни, душата ни и бизнеса ни“, завършва изявлението си Мелинда Гейтс.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички