Най-богатият китаец бил отхвърлен от 30 работни места


Най-богатият китаец бил отхвърлен от 30 работни места
Снимка: Getty Images

5744

Джак Ма е един от най-успешните предприемачи на света. Компанията му за електронна търговия Alibaba привлича по 100 милиона потребители на ден. Състоянието на самия Ма се изчислява на 20,4 млрд.долара – той е най-богатият човек в Китай. Но пътят му към успеха не е бил никак лек, пише Business Insider.

Наскоро бизнесменът разкри, че три пъти се е провалял на кандидатстудентските изпити. Накрая решил изобщо да не следва в университет. Започнал да си търси работа, но го отхвърлили цели 30 пъти.

„Пробвах в полицията, казаха ми, че не ставам, пробвах дори във веригата за бързо хранене KFC. 24-а човека кандидатствахме там, наеха 23-а и аз бях единственият, когото не взеха“, спомня си Ма.

Той основал Alibaba през 1998 г., но се сблъскал с много трудности. Брандът изобщо не му донесъл печалба през първите три години, а и никоя от банките не искала да работи с него и нямало как да се извършват плащанията на стоките. Затова Ма решил да създаде своя собствена програма за целта – Alipay. Тя прехвърля плащания от различни валути между международни продавачи и купувачи.

„В началото ми казваха: „Alipay? Това е най-глупавата идея на света“. Но на мен не ми пукаше дали е глупава, след като работеше“, казва още Ма. Днес услугата се ползва от над 800 милиона души.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички