Нова книга разкри неподозирани факти за Стив Джобс


Нова книга разкри неподозирани факти за Стив Джобс
Снимка: Getty Images / Guliver

2959

След смъртта на основателя на Apple Стив Джобс на пазара се появиха няколко негови биографии. Според негови колеги и приятели обаче най-точна е последната, която бе публикувана буквално преди дни. Книгата се нарича 'Becoming Steve Jobs: The Evolution of a Reckless Upstart into a Visionary Leader', а нейни автори са Брент Шлендер и Рик Тетзели. Тя разкрива доста неизвестни до момента факти за живота и възгледите на Джобс. Ето и някои от тях:

Джобс е бил известен с грубото си държание към подчинените си. След като станал баща обаче му било по-трудно да уволнява. Самият той казва, че започнал да гледа на дългогодишните си служители като на деца.

Стив бил толкова будно дете, че пропуснал шести клас изцяло. Учителите дори смятали, че може да пропусне и седми и да влезе направо в гимназия. Вместо това родителите му предпочели да го прехвърлят в училище за надарени деца.

След като напуснал университета, Стив работил известно време в овощни стопанства, като събирал ябълки.

Много държал да прекарва достатъчно време със семейството си, затова и не обичал да пътува далеч от дома.

Смятал е, че хората не вярват, че управлява бизнеса си добре. „Когато умра, ще ме помнят с креативните продукти. Но никой няма да се сеща, че знам как да ръководя бизнес“, казва Джобс.

Най-големият пример за Джобс бил баща му, който работел като механик. Именно той научил Стив да обръща внимание на всеки малък детайл.

Никога не е искал Apple да произвежда телевизори въпреки множеството спекулации по темата. „Не харесвам телевизията и Apple няма да прави телевизори“, е заявявал неведнъж.

Вярвал е, че единствената цел на всяка компания трябва да бъде създаването на продукти. „Компаниите са абстрактни конструкти, които са невероятно мощни. Но според мен всичко трябва да се върти около продуктите. Не около парите, а около това да създаваш страхотни неща заедно със забавни, умни и креативни хора“, казва Джобс.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички