Потайният живот на първата съпруга на Путин


Потайният живот на първата съпруга на Путин
Снимка: Getty Images / Guliver

9002

За личния живот на руския президент Владимир Путин се знае много малко. Може би единственият човек, за когото е известно още по-малко, е неговата бивша съпруга Людмила. Двамата бяха женени 30 години и имат две дъщери. Разведоха се през 2013. Какво всъщност знаем за живота на Людмила?

Преди да се обвърже с Путин, тя е работила като стюардеса. Среща бъдещия президент в началото на 80-те г. на миналия век в Ленинград, запознава ги общ познат. Женят се през 1983 г. Първата им дъщеря Мария е родена година по-късно, а втората – Катерина, през 1985 г. Момичетата са държани извън светлините на прожекторите и се смята, че живеят под фалшиви имена.

Постепенно Путин се издига от агент на КГБ до държавен глава. Според различни източници Людмила ненавиждала ролята си на Първа дама. Не обичала официалните приеми и да бъде в центъра на вниманието. Затова и страняла от ангажиментите на съпруга си.

Причината, която двойката посочи за развода си, бе, че почти не прекарват време заедно. „Владимир Владимирович е изцяло отдаден на работата си. Децата ни пораснаха, а аз наистина не обичам публичността“, заяви самата Людмила.

През 2016 г. стана ясно, че тя се е омъжила повторно. Избраникът ѝ е Артур Очертни – бизнесмен, който е с 20 години по-млад от нея.

Неотдавна двойката си купи вила в Южна Франция за близо 7,5 млн. долара. Медии съобщиха, че в момента имотът е в ремонт. Баснословната му цена повдигна въпроси за финансовото състояние на бившата госпожа Путин, което очевидно е доста добро.

Междувременно за руския президент се знае, че има връзка с бившата шампионка по художествена гимнастика Алина Кабаева. Разбира се, тази връзка също не се афишира. Кабаева има две деца, като слуховете твърдят, че бащата е именно Путин.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички