Прощава ли се Мариса Майер с поста си?


Прощава ли се Мариса Майер с поста си?
Снимка: Getty Images

3993

За 18-ти пореден път, откакто бе назначена за изпълнителен директор на Yahoo, Мариса Майер получи отчетите за печалба на компанията. Резултатите обаче са значително по-ниски от очкаванията. С такива приходи съвсем логично е да се запитаме дали ще има 19-и и 20-и път и дали Майер ще оглави следващата конференция за обсъждане на бъдещите бизнес стратегии на компанията, пише Business Insider.

Тя не представи актуализирана информация относно процедурата за продажба на Yahoo, въпреки че последният срок за подаване на оферти е в понеделник. Вместо това продължава да прекарва инвеститорите през набор от мъгляви тримесечни резултати. След като обобщи резултатите от „печалбите“ обаче Майер се впусна в нещо, което много напомняше прощална реч.

„Искам да споделя няколко заключителни мисли с вас. Бяхме си поставили за цел да върнем тази емблематична компания сред първите редици в бранша и планирахме растежа ѝ за няколко години напред“, казва 41-годишната Майер, която продължава да твърди, че днес Yahoo е в много по-добри позиции отколкото преди четири години, когато тя пое юздите.

„Направихме реалистичен преглед на това къде бяхме и къде искаме да сме и взехме необходимите мерки, за да се придвижим напред. Бизнес процесите на компанията бяха драстично опростени, раздутата му численост беше намалена до нивата, които е имал през далечната 2005 година, а портфолиото с продукти и услуги беше подновено и освежено. Продължавам да съм убедена, че това бяха и са правилните стъпки, за да изградим по-добра Yahoo”, допълва Майер.

Въпреки че изпълнителният директор на компанията непрекъснато говори за „отвличане на вниманието и несигурност“, тя поощри служителите си за това, че остават фокусирани върху общата визия и цели на Yahoo.

“Тъй като голямата ни цел е въвеждане на стратегически процеси, тези наши действия ще послужат като солидна основа за следващата глава от развитието на компанията“, заяви Майер.

Припомняме, че през февруари тази година Yahoo започна да разглежда предложения за продажба на компанията под натиска на инвеститорите. В наддаването се включиха компании като YP Holdings LLC, Bain Capital LP, Berkshire Hathaway Inc (чийто председател на борда е Уорън Бъфет) и други.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички