Провалената милиардерка Елизабет Холмс създава нова компания


Провалената милиардерка Елизабет Холмс създава нова компания
Снимка: Getty Images/Guliver

7100

До преди няколко години тя бе любимката на Силициевата долина, но след това претърпя пълен крах. Сега обаче Елизабет Холмс се опитва да върне позициите си.

Вече сме ви разказвали историята на Холмс - тя бе най-младата милиардерка, спечелила парите си сама. През 2014 г. компанията ѝ за иновативни кръвни тестове Theranos бе на върха. Но после бе разкрито, че е манипулирала резултатите от лабораторните анализи, а Елизабет бе обвинена в измама.

Напоследък обаче 34-годишната дама се опитва да привлече инвеститори за формирането на нова компания, пише Vanity Fair, като се позовава на думи на разследващия журналист Джон Керироу. Той обаче не разкрива нито за какъв стартъп става дума, нито с кого точно е говорила Холмс.

След като бе обвинена в измама, Елизабет се съгласи да се оттегли от финансовия контрол на компанията, да плати 500 000 долара глоба и да върне 18,9 млн. акции. Не ѝ е позволено да бъде директор на публична компания за период от 10 години, макар да ѝ позволиха да запази шефското място в Theranos (като частна компания). Не е съвсем ясно каква би била позицията ѝ в една нова компания, но със сигурност няма да ѝ бъде никак лесно да привлече голямо финансиране след срива на репутацията ѝ.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички