Ричард Брансън за хубавата страна на провалите


Ричард Брансън за хубавата страна на провалите
Снимка: Getty Images/Guliver

3123

В началото на 2016 г. се замислих за позитивите от провала. Може би е странно да мисля за това във време, в което хората чертаят планове за бъдещи начинания, но всъщност всичко е част от един и същ процес. Допускането на грешки е в ДНК-то на всеки успешен предприемач и аз не съм изключение. Това пише милиардерът и основател на Virgin Ричард Брансън в обръщение, публикувано на сайта на компанията.

„Независимо дали става дума за подразделения като Virgin Brides и Virgin Cola, които пропаднаха, за грешна инвестиция или пък просто за това, че съм забравил да отговоря на даден мейл, аз съм правил стотици грешки. Сигурен съм, че и през тази година ще правя. Но съм научил ценен урок от всяка от тях. Всеки, който ви каже, че не греши, го е направил току що.

Преди време в поредица материали на нашия сайт представихме някои страхотни предприемачи, сред които моите идоли Анита Родик и Томас Едисън. Едно от общите неща между тях бяха провалите. Всеки успял човек е грешил отново и отново, преди да намери правилното решение. Както казва самият Едисън: “Не съм се провалил. Просто открих 10000 начина, които не работят“.

Ценен провал за мен бе, когато не успях да продам списание Student на голяма медийна група. Докато те се фокусираха върху методите за дистрибутиране и други детайли, аз им говорех за разширяване на бизнеса и създаване на туристически компании и дори банка с името Student. Направо избягаха от мен. За щастие, това ми даде мотивация да реализирам идеите си. Половин век по-късно Virgin има повече сектори, отколкото някога съм мечтал.

Затова помнете – може да си мислите, че сте се провалили, но всъщност сте се сдобили с важен опит“, завършва Брансън.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички