Робърт Дърст - милионерът убиец


Робърт Дърст - милионерът убиец
Снимка:

5022

Арестът на Робърт Дърст за убийството на дъщеря на гангстер не е най-шантавото нещо в живота му. Съвсем не.

71-годишният Дърст бе арестуван в Ню Орлийнс. Той бе открит в хотел, където се регистрирал под фалшиво име с фалшиви лични документи. Обвинен е в убийството на Сюзан Берман, въпросната гангстерска дъщеря и негова приятелка, която била открита с куршум в главата на Бъдни вечер през 2000 г., припомня NBC.

В интервю за документален филм Дърст признава не само за убийството на Берман, а и за две други. Но не съзнателно – просто когато отишъл до тоалетната, микрофонът му все още бил на него и бил включен. Телевизионният екип го чул да си шепне :“Каква катастрофа... какво, по дяволите, да правя? Разбира се, че ги убих всичките.“

Делото за Берман няма да бъде първо за Дърст, травестит, който години наред обитава мизерни апартаменти в предградията въпреки милионите си. Той бе оправдан за елиминирането на мъж в щата Тексас през 2001, въпреки че призна, че е нападнал човека. А почти 20 години преди това бе заподозрян в изчезването на съпругата си Кати – случай, който и до днес не е разрешен.

Кой е Робърт Дърст?

Той е наследник на Durst Organization, една от най-големите компании за строителство и имоти. Семейство Дърст купува голяма площ в Манхатън преди години и започва да печели, когато регионът се превръща в мека на нюйоркския туризъм. Durst Organization е собственик на кулата на Bank of America в парка Брайънт, на бившата сграда Conde Nast на Таймс скуеър, на жилищната сграда The Epic на западна 31ва улица, където само наемите носят по 100 000 долара годишно. През ноември пък отвори търговски център в долен Манхатън.

Робърт Дърст обаче не поддържа близки връзки със семейството си от 1992 г. Тогава баща му го пренебрегва, като предава компанията на по-малкия му брат. Предполага се, че го прави, защото по това време Робърт е заподозрян в изчезването на жена си. Оттогава младият Дърст обикаля Щатите, често се облича като жена и се представя с името Дороти. Появява се в публичното пространство само при поредните обвинения и арести.

След последното му задържане брат му Дъглас публикува следното изявление: „Облекчени и благодарни сме, че Робърт Дърст е бил арестуван. Надяваме се, че ще бъде подведен под отговорност за действията си.“

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички