Ръсел Кроу обмисля да си купи футболен отбор


Ръсел Кроу обмисля да си купи футболен отбор
Снимка: Getty Images

3961

Австралийският актьор Ръсел Кроу ще се впусне в ново бизнес начинание - той обмисля да купи британският футболен отбор "Лийдс Юнайтед".

За това съобщи самият Кроу в профила си в Twitter след като фенове на "Лийдс" се обърнаха към него с молба да спаси някога славния, а сега затънал в дългове клуб. Което съвсем не е случайно, понеже Кроу е известен като голям фен на отбора.

"Кой счита това за добра идея?", написа новозеландският актьор в социалната мрежа. Сондажът на мнения стартира зле, тъй като първият последовател на Кроу се изказа категорично против. Впоследствие обаче заваляха постове, насърчаващи Кроу да купи любимия си "Лийдс" и по този начин даде шанс на отбора да изплува.

Сегашният собственик на "Лийдс" - италианецът Масимо Челино, е разследван за укриване на данъци в родината си. Поради тази причина Челино иска да се отърве възможно най-бързо от клуба, който напоследък му е в сериозна финансова тежест. В края на 2014 италианецът преговаряше с Red Bull, но до сделка не се стигна.

"Лийдс" понастоящем играе в Чемпиъншип (II английска дивизия). Отборът е 3-кратен шампион на Англия, има 3 купи на Асоциацията и една купа на Лигата. През 1975 г. Лийдс играе финал за КЕШ срещу Байерн Мюнхен, който губи с 0:2. Бяло-жълтата фланелка са носели легендарни футболисти като Ерик Кантона, Иън Ръш, Гордън Страхан, Гари Макалистър, Вини Джоунс, Роби Фаулър и др.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички