Сестрата на Марк Зукърбърг съветва млади предприемачи


Сестрата на Марк Зукърбърг съветва млади предприемачи
Снимка: Getty Images

7368

Когато брат ти е един от най-известните хора на планетата, не е лесно да изпъкнеш. Ранди Зукърбърг – една от сестрите на създателя на Facebook Марк Зукърбърг – обаче се справя добре. През 2014 г. тя напусна поста си в социалната мрежа и стана изпълнителен директор на продуцентската компания Zuckerberg Media и главен редакатор на лайфстайл сайта Dot Complicated. Освен това е успешен инвеститор и предприемач, както и майка на 5-годишния Аштън. Заедно със съпруга и сина си тя живее в Ню Йорк.

Наскоро Зукърбърг участва в поредица предавания, в които успели бизнесмени дават съвети на млади инвеститори. Тя открои три грешки, които вижда младите да правят и които ги съветва да избягват:

- Нямат конкретни цели. Според Ранди много инвеститори са готови да работят здраво, но не си поставят ясни задачи. „А конкретният план за бъдещето е изключително важен, за да покажете по какъв начин сте и ще бъдете различни от конкурентите си“, казва тя.

- Не изтъкват уменията си. Това е проблем по-скоро за дамите в бизнеса, които, по думите на Ранди, са по-скромни. „Колегите ми мъже постоянно повтарят колко са страхотни. И жените трябва да имат самочувствие и да подчертават добрите си страни“, заявява тя.

- Избират си партньор, който прилича на тях. Да, важно е да се разбирате със сътрудника си. Но е по-ценно, ако той е някой с различен начин на мислене и различни таланти. „Така ще имате повече идеи, от които да избирате“, допълва Зукърбърг.

Ако нюхът за успешен бизнес е заложен генетично, то определено можем да вярваме на Ранди. Кой знае – може би именно тези съвети са помогнали на брат ѝ Марк да постигне феноменалния си успех.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички