Скандалният Лохте вече загуби четирима от спонсорите си


Скандалният Лохте вече загуби четирима от спонсорите си
Снимка: Getty Images/Guliver

3833

Американският плувец Райън Лохте вече усеща последиците от кашата, която забърка в Рио. Четири американски компании, които доскоро го спонсорираха, решиха да разтрогнат договорите си с него, съобщават световните агенции.

Производителят на облекло и аксесоари за плуване Speedo, модната марка Ralph Lauren, козметичната компания Syneron-Candela и производителят на матраци Airweave Lcc прекратяват отношенията си с шампиона.

Припомняме, че по време на Олимпиадата в Рио Лохте и негови приятели от плувния отбор на САЩ потрошиха бензиностанция в пияно състояние, а след това опитаха да се прикрият, като излъгаха, че са били ограбени и заплашвани с пистолет.

"Такова поведение противоречи на ценностите на нашата марка. Ние отдаваме дължимото на многобройните постижения на Лохте и се надяваме, че той ще продължи напред и ще си вземе поука от случилото се", се казва в изявлението на Speedo.

Компанията обяви, че ще даде 50 000 долара (част от хонорара на Лохте) на благотворителната организация Save The Children, която помага на бедни деца.

Лохте е сред най-големите звезди на американското плуване. Той има 12 медала от олимпийски игри, а в Рио спечели злато в щафетата 4x200 метра свободен стил.

 

 

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички