Стив Джобс не позволявал на децата си да използват iPad


Стив Джобс не позволявал на децата си да използват iPad
Снимка: Getty Images/Guliver

7892

Пазарният успех на устройства като iPhone, iPod и iPad донесоха милиарди на покойния техгений Стив Джобс. Въпреки това той е бил изключително стриктен по отношение на използването на новите технологии от децата му.

В материал за The New York Times журналистът Ник Билтон си припомня разговор, който имал с Джобс малко след пускането на iPad на пазара. Билтон попитал създателя на Apple какво мислят децата му за новата джаджа. „Не са я използвали. Ограничаваме времето, през което те са в досег с дигитални технологии“, отговорил Джобс.

Изненадващо, неговите възгледи се споделят от много от влиятелните личности в технологичната индустрия. Крис Андерсън, основател на производителя на дронове 3D Robotics, дори споделя, че според децата му се притеснява прекалено за влиянието на технологиите. „Но това е, защото виждам опасностите. Усещам ги върху себе си и не искам да се прехвърлят върху децата ми“, казва той.

Уолтър Айзъксън, биографът на Стив Джобс, пък споделя: „Всяка вечер Стив сядал със семейството си около голямата маса в кухнята им, за да обсъждат книги, история, актуални теми. Никой не вадел телефона или лаптопа си. Децата му определено не са били вманиачени по технологиите.“

 

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички