Топ 10 на най-богати транссексуални хора в света


Топ 10 на най-богати транссексуални хора в света
Снимка: Eurovision.tv

10513

Те са заможни, известни и... някога са били от друг пол. Следните десет транссексуални личности могат да се похвалят с успешни кариери в различни области, както и с възхищението на мнозина за това, че не се страхуват да бъдат себе си.

Чаз Боно. Състояние: 500 000 долара. Чаз е дете на Сони и Шер. Роден е като жена, но от 2008 година е мъж. Той е активист от LGBT движението, участвал е в Dancing With the Stars, пише статии и книги.

Кели Малони. Състояние: 600 000 долара. Тя става известна като боксов промоутър. Работила е с Ленъкс Луис. Има три деца от три различни брака. Родена е като Франк Малоуни. Прави си операция за смяна на пола през 2014 година. Участвала е в Celebrity Big Brother.

Аманда Лепор. Състояние: 1,7 млн.долара. Певица и модел. Правила си е какви ли не операции – извадени са й две ребра, за да изглежда по-слаба, като това е станало, когато е била на крехката възраст от 19 години.

Кармен Карера. Състояние: 2 млн.долара. Родена е като Кристофър Роман. Има 90 000 последователи в Twitter и над 500 000 във Facebook.

Лавърн Кокс. Състояние: 2 млн.долара. Една от най-известните транссексуални актриси в света и първата чернокожа транссексуална с роля в голямо ТВ шоу. Има номинация за Еми.

Кончита Вурст (на снимката). Състояние: 3 млн.долара. Австрийската певица започва кариерата си като Томас Нюрит. Облича се като жена, но с една малка подробност – оставил е брадата си. През 2014 година спечели конкурса Евровизия.

Лора Джейн Грейс. Състояние: 5 млн.долара. Родена е като мъж, а през 2012 година обявява, че има намерение да се превърне в жена. Тя е вокалистка на пънк групата Against Me.

Кейтлин Дженър. Състояние: 100 млн.долара. Брус Дженър стана жена наскоро. Той е бивш лекоатлет и олимпийски шампион в десетобоя от 1976 година. В момента има свое рилати шоу - I Am Cait.

Мартин Ротблат. Състояние: 390 млн.долара. Има известна ирония във факта, че най-високоплатената жена CEO на компания е родена като мъж. Ротблат печели по 39 млн. долара на година, управлявайки United Therapeutics Corp. Тя е успешен адвокат и социален активист.

Дженифър Притцкер. Състояние: 1,8 млрд.долара. Това е единственият транссексуален човек, който е милиардер (или поне няма официални данни за други). Родена е като Джеймс и дори е бил лейтенант в американската армия. Известен инвеститор и филантроп. Обявява, че ще стане жена през 2013 година.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички