Топ 3 на най-богатите японци за 2014


Топ 3 на най-богатите японци за 2014
Снимка:

2598

От години Япония не е такава икономическата сила, като която е била възприемана преди. Рецесията й се отрази тежко, а и в момента премиерът Шиндзо Абе трябва да се справи със сериозни икономически проблеми. Това обаче не означва, че някои японци не продължават да добавят милиони в сметките си. Вижте кои са най-богатите жители на тази далечна страна за отминаващата година.

Масайоши Сон. Състояние: 9,1 млрд.долара. Става дума за основателя и изпълнителен директор на Softbank. Също така е шеф на Spirit Corporation. Масайоши всъщност е от корейски произход. Премества се в САЩ, когато е на 16 и после учи компютърни технологии в Калифорнийския университет. Създал е и е патентовал устройство за преводи, което е продал на Sharp. Взима японско гражданство през 1990 г.

Нобутада Саджи. Състояние: 10,7 млрд. долара. Изпълнителен директор на Suntory Ltd., четвъртата по големина компания за производство на храни и напитки в Япония. Преди десетина години бе на първо място в списъка, но част от финансите му се стопи. Компанията всъщност е на дядо му, той поема управлението през 2001 г. През януари тази година тя се сля с Beam в сделка за 16 млрд.долара.

Тадаши Янай (на снимката). Състояние: 15,5 млрд.долара. Основател и президент на Fast Retailing – ритейл холдинг, който притежава няколко популярни модни марки. Според Bloomberg Янай е 35-ият най-богат човек в света. Завършва икономика и политика през 1971 г., започва да се занимава с бизнес като продава кухненски уреди, а по-късно и мъжки облекла. След това се присъединява към шивашкия бизнес на баща си. Възприеман е като много вдъхновяващ човек в Япония и е печелил много награди за бизнес практиките си.

 

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички