Топ 3 на най-високоплатените шефове на компании


Топ 3 на най-високоплатените шефове на компании
Снимка: Getty Images

2135

Докато милиони хора по света гладуват, други за година изкарват пари, колкото БВП на малка страна. За пример можем да посочим тримата най-високоплатени изпълнителни директори на компании към момента. Надяваме се поне те – подобно на Бил Гейтс – също да отделят достатъчно средства за благотворителност, макар да няма много сведения за това.

Лоурънс Елисън, шеф на Oracle. Годишни печалби: 78 млн.долара. The Oracle Corporation е американска хардуерна компания. Занимава се се мениджмънт на данни и помага да фирми да поддържат и разпространяват информацията си по интелигентен начин. Лари Елисън е съосновател на този гигант, в който работят над 120 000 служители. Самият той има в сметките си 56 млрд.долара.

Марио Габели, шеф на GAMCO Investment. Годишни печалби: 85 млн.долара. Компанията е основана през 70-те години на миналия век като фирма за маркетингови проучвания, но вече се е развила до лидер в сферата на инвестициите. Габели е създателят ѝ и притежава 50% от акциите. Състоянието му се равнява на 1,2 млрд. долара.

Шариф Суки (на снимката), шеф на Cheniere Energy. Годишни печалби: 141 млн.долара. Газова компания, базирана в американския щат Тексас. Според Forbes печалбите на Суки идват основно от акциите на фирмата, които притежава. Именно под неговото управление от 2008 г. насам Cheniere Energy натрупа значителни успехи.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички