Топ 6 на най-богатите рапъри в света


Топ 6 на най-богатите рапъри в света
Снимка: Getty Images/Guliver

15884

Хип-хопът несъмнено е един от най-популярните музикални жанрове, а неговите водещи звезди изкарват милиони от продажби на песни, рекламни договори и свои бизнес начинания. Ето кои са най-богатите рапъри в света в момента по данни на сайта The Richest.

6. Еминем - 210 млн. долара


Най-успешният бял рапър. Преминал през много изпитания в живота си и пробил в една враждебна към него среда, Еминем наистина трябва да бъде уважаван за успехите си. Той изигра голяма роля за трансформирането на жанра.

5. Кание Уест - 250 млн. долара


Не изкарва музика толкова често, но се радва на голяма популярност. Има и своя модна линия. За славата и богатството му със сигурност допринесе и бракът му с риалити звездата Ким Кардашиян.

4. Ръсел Симънс - 340 млн. долара


В младостта си той е сред основните фигури, донесли на хип-хопа по-широка популярност. Днес е известен продуцент и създател на лейбъла Def Jam.

3. Д-р Дре - 800 млн. долара


Легенда в света на рапа. Освен от собствената си музикална кариера, е натрупал състояние от продуциране на други изпълнители. Преди години пусна и марка слушалки (Beats by Dr Dre), който станаха изключително популярни.

2. Диди - 850 млн. долара


Шон Комбс, известен като Пи Диди или само Диди, е един от най-известните рапъри и продуценти, има и редица странични бизнес начинания.

1. Джей Зи - 1 млрд. долара


Истинското му име е Шон Картър, израснал е в Бруклин, Ню Йорк. Музикалната му кариера е зашеметяваща. Отделно е инвестирал в нощни клубове, модни линии, лейбъли, притежава и стрийминг услуга. Женен е за певицата Бионсе. И е първият рапър милиардер по данни на Forbes.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички