Този CEO на компания за 105 млн. долара иска всички стажанти да спорят с него


Този CEO на компания за 105 млн. долара иска всички стажанти да спорят с него
Снимка: FiveStars

3794

Виктор Хо е изпълнителен директор на FiveStars – компания, която асистира на малки бизнеси в развитието им и им помага да се възползват от програми за лоялност. Откакто е основана през 2011 г., фирмата е натрупала капитал от 105 млн. долара, а в нея са инвестирали гиганти като Social Capital и Y Combinator.

Това, което прави FiveStars интересна, е шефът ѝ. След като прекарва години в банката Goldman Sachs и консултантската фирма McKinsey, Виктор Хо получава апетитно предложение от голяма компания. Докато е на летището и чака полета, с който ще отиде на интервюто обаче, той изведнъж променя мнението си. Решава да създаде собствен старт-ъп и да се бори за успеха му.

Хо все пак прилага в бизнеса си много от наученото във финансовия сектор, става ясно от негово интервю, дадено за The New York Times.

Един от методите му, почерпен от годините в McKinsey, се нарича „задължение да противоречиш“. На практика Хо изисква от стажантите и новите служители да не се съгласяват с него за всичко, защото вярва, че така те допринасят със свежа, непредубедена перспектива за случващото се в компанията.

„Най-новите и млади служители е най-вероятно да спорят с началниците. Един стажант е най-квалифициран да каже: „Виктор, това и това не се прави добре.“ На него не му влияят толкова много вътрешни и външни фактори и това е страхотно“, смята Хо.

 

 

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички