Тръмп търси допълнително финансиране за кампанията си


Тръмп търси допълнително финансиране за кампанията си
Снимка: Getty Images/Guliver

4663

Милиардерът Доналд Тръмп, който е почти сигурният кандидат на Републиканската партия за президентските избори в САЩ, започва да търси инвеститори за своята кампания. Чрез самофинансиране той все още не може да догони паричните средства, с които разполага неговият вероятен опонент Хилари Клинтън, предава Voice of America.

В сряда Тръмп се отправи към Лос Анджелис, за да набира средства, след като месеци наред се хвалеше пред своите избиратели, че сам финансира кампанията си. Той подчерта, че не може да бъде купен и държан от специални интереси и големи инвеститори, които редовно финансират президентските кампании в САЩ.

Данните показват, че милиардерът е инвестирал повече от 43 млн. долара, откакто за първи път обяви своята кандидатура преди около година. Докато все пак приемаше малки дарения от поддръжници, той избягваше набиранията на средства.

След като неговият последен опонент отпадна от състезанието за номинация в началото на май, Тръмп обяви, че не иска да продава някои от големите си холдинги за недвижими имоти, за да финансира общата си избирателна кампания. Вместо това, той се договори с Републиканската партия заедно да наберат милиардите долари, които ще му бъдат необходими за изборите през ноември.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички