Ученичка от САЩ бе приета във всички 8 университета от Бръшляновата лига


Ученичка от САЩ бе приета във всички 8 университета от Бръшляновата лига
Снимка:

8965

Ученичката от Лонг Айлънд, САЩ Аугуста Уаманзу е била приета във всички осем университета от Бръшляновата лига – обединение на най-престижните висши учебни заведения зад Океана. Подобни постижения има изключително рядко, тъй като въпросните университети подбират студентите си много стриктно.

Аугуста е пълна отличничка, но не отдава успеха си само на това. Тя смята за свое най-важно качество упоритостта, пише Business Insider.

Младата дама впечатлила университетите с научната си дейност. Преди време тя започнала да разработва проект за изследване на състава на цимент и бетон и на начините, по които може да се определи здравината им. Училището ѝ обаче не разполагало с материална база за такова проучване, затова Аугуста се обърнала към Университета „Колумбия“ с молба да ползва лабораторията им. Отказали ѝ, но това не отчаяло младото момиче. Скоро тя получила възможност за стаж в лабораторията на Университета в Ню Йорк, но поддържала връзка и с хората от „Колумбия“, защото именно там искала да разработва идеите си.

„Учените там бяха впечатлени от моята упоритост. И така следващото лято приеха да работя там, сред магистрите и докторантите“, споделя Аугуста.

„Постигнах успех, защото открих нещо, по което наистина съм запалена. Не ме страх да излизам извън зоната си на комфорт“, казва още тя.

 

 

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички