Успехът може да ви споходи и след 50 - тези личности го доказват


Успехът може да ви споходи и след 50 - тези личности го доказват
Снимка:

5046

Според една популярна мисъл животът започва след 40. Е, за тези личности успехът и признанието са дошли чак след 50-годишна възраст. Това обаче ни най-малко не им е попречило да запишат имената си в историята.

Чарлз Дарвин публикувал теорията си за еволюцията, след като навършил 50 години. И след като преживял голяма лична трагедия – преждевременната смърт на голямата му дъщеря.

След края на Втората световна война, Момофуко Андо търсел начин да помогне за борбата с глада в Япония. Така изобретил инстантните спагети, които днес се консумират по цял свят. Бил на 61 години.

Рей Крок работел различни неща, бил дори пианист и продавач. Когато бил на 52 години, се срещнал с братята Макдоналдс и им предложил да разширят бизнеса със закусвалнята им. Днес веригата за бързо хранене присъства в десетки страни по света.

Подобна е историята и на основателя на Kentucky Fried Chicken. Харланд Сандърс сменил няколко професии, а първият му опит да отвори ресторант за пържено пиле се провалил. На 65-годишна възраст обаче той успял да развие идеята си.

Някои известни писатели също са публикували емблематичните си творби в по-късен етап от живота си. Лора Инголс Уайлд например била над 60-годишна, когато „Малка къща в прерията“ се появила по книжарниците. Реймънд Чандлър (на снимката) пък бил на 51, когато излязла първата му книга. „Дон Кихот“ на Сервантес бил публикуван, когато авторът бил на 58 години.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички