За какво харчи 800-те си милиона долара Тайгър Уудс


За какво харчи 800-те си милиона долара Тайгър Уудс
Снимка: Gulliver/GettyImages

11490

Тайгър Уудс е спечелил повече пари от всеки друг състезател по голф, а и от много други звезди на по-масови спортове. Състоянието му се изчислява на 800 млн. долара, като голяма част от тях не са дошли от изявите му на игрището, а от рекламни договори с различни компании. В пика на кариерата си Уудс е изкарвал по 100 млн. долара годишно от реклама.

Доста пари му е донесло и начинанието да прави дизайна на голф игрища (включително едно за комплекс на Доналд Тръмп в Дубай). Уудс има и собствен ресторант, в който е инвестирал 8 млн. долара.

А за какво обича да харчи богатството си голфърът?


Уудс определено се придвижва със стил. Има частен самолет Gulfstream G550 на стойност 54 млн. долара. Притежава и яхта, наречена Privacy, която струва 20 млн. долара.

Когато не пътува, Тайгър Уудс прекарва времето си в дома си във Флорида, който е построен от нулата специално за него, и струва 55 млн. долара. Разбира се, към имота има частно голф игрище.

Хобито на голфърът е риболовът и той често пръска пари за специални пътувания, в които му се отдава. Друго негово занимание са видеоигрите. Признава, че когато се възстановявал от операция на гърба, играел "Call of Duty" по осем часа на ден.

Уудс отделя пари и за благотворителната си организация Tiger Woods Foundation, която помага на младежи в риск. През годините той е дарил 12 млн. долара за целта.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички