За какво харчи милионите си Лео Меси


За какво харчи милионите си Лео Меси
Снимка: Instagram

4855

Макар че не взе Златната топка тази година, Лео Меси безспорно е един от най-големите таланти, стъпвали на футболното игрище. Способностите му са го направили и добре обезпечен. Спортната кариера му носи по около 30 млн.долара годишно, сметката му набъбва и заради рекламите, в които участва. За какво харчи богатството си Меси?

Той всъщност е доста дискретен човек и е трудно да се отговори на този въпрос. За разлика от много свои колеги не обича показността и профилите му в социалните мрежи не са пълни с фотоси на луксозни придобивки. А Меси може да си позволи такива – освен заплатата си, той получава над 20 млн.долара годишно от реклами. Най-големият му спонсор е Adidas, която му плаща по 4 млн.долара на година. Меси има договори и с Gillette, Samsung, Gatorade, Turkish Airlines и др.

Малко са обаче знаците, които показват, че е милионер. Колата му е Maserati GranTurismo MC Stardale и струва 240 000 долара. Заедно с голяма част от роднините си живее в огромно имение в предградията на Барселона. Обзавеждането напомня на къщите в родната на Меси Аржентина, а в двора има голямо типично аржентинско барбекю, вижда се от снимки на футболиста в Instagram. Меси още притежава и поддържа и родния си дом в южноамериканската страна, въпреки че никой не живее там.

Знае се, че звездата от време на време взима частни полети до различни дестинации. Често пътува със семейството си – дългогодишната си приятелка Антонейа, от която има син Тиаго. Лео и Антоанейа са израснали в един и съши град в Аржентина и родителите им са били приятели. Името на сина им е изписано на маратонките на Меси.

Не е голям любител на висшата мода, макар че на церемония по награждаване направи впечатление в черен костюм на бели точки.

Футболистът подкрепя редица благотворителни инициативи по различни начини. След земетресението и цунамито в Япония през 2011 г. например той се съгласи да бъде направена златна отливка на крака му, приходите от продажбата на която да се дарят за справяне с бедствието.

Като цяло обаче Меси не използва личния си живот, за да превърне името си в бранд – нещо, в което например е обвиняван съперникът му Кристиано Роналдо.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички