За какво харчи Путин мистериозното си богатство


За какво харчи Путин мистериозното си богатство
Снимка: Getty Images/Guliver

6161

Никой не знае точно колко пари има руският президент Владимир Путин. Според официалните данни, публикувани от Кремъл, той притежава само един малък апартамент, а доходът му е около 133 000 долара на година. В същото време се носят слухове, че състоянието му възлиза на над 70 млрд. долара. Има дори и по-смели твърдения, според които Путин, а не Бил Гейтс, е най-богатият човек на планетата.

За какво харчи парите си руският държавен глава също е обвито в мистерия. Все пак ето някои от по-очевидните неща.

Неофициално се знае, че Путин притежава около 20 различен имота. Най-големият от тях е т.нар.“таен палат“ - огромно имение за 1 млрд. долара с барокови спални, частен кино салон и три площадки за хеликоптери. Преди време журналистически материали разкриха, че палатът е построен с държавни пари, но после историята бе потулена.

Други статии, цитирани от Business Insider, твърдят, че Путин притежава поне пет самолета и четири яхти. Една от яхтите на име „Русия“ струва 1,2 млрд. долара. Милиардерът Роман Абрамович пък подарил на президента друга луксозна яхта - „Олимпия“, дълга 57 метра и струваща 35 млн. долара.

Известна страст на Путин са скъпите часовници. Източници от обкръжението му са казвали, че има 11 часовника на обща стойност близо 700 000 долара. Руски вестници пък са изчислявали цената на костюмите му, повечето от които са с марки Kiton и Brioni – тя започва от 5500 долара. Врaтовръзките на президента пък обикновено са с марка Valentino.

Тъй като Путин пази много строго личния си живот, е трудно да се каже колко точно харчи за хобита и удоволствия. Едно обаче е сигурно – доста по-разточителен е от публичния образ, който се опитват да му изградят.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички