Зукърбърг разкри на какъв принцип наема служители


Зукърбърг разкри на какъв принцип наема служители
Снимка: Getty Images

3607

Facebook е едно от най-привлекателните за работа места в технологичната индустрия и затова много способни млади хора се мъчат да влязат в редиците на социалната мрежа. По време на сесия на въпроси и отговори в рамките на Световния конгрес за мобилни технологии в Барселона създателят на сайта Марк Зукърбърг разкри какво търси в един обещаващ кандидат.

“Бих наел някого да работи директно за мен, само ако аз бих работил за този човек. Този метод винаги ми е служил добре”, заяви 30-годишният Зукърбърг, цитиран от The Guardian.

Той изтъкна, че екипът му търси хора, чиито ценности са в синхрон с тези на компанията. “Facebook не е компания за всеки по света”, допълва той. Един от служителите, преминали този тест е Шерил Сандбърг, главният оперативен директор на компанията, избрана за тази роля от Зукърбърг. В отговор на въпрос от публиката какво е харесал у нея, Зукърбърг отговори, че я смята за ментор и за служител с огромна роля в изграждането на Facebook като компания и “здрава организация”.

Броят на служителите на Facebook е относително малък в сравнение с други технологични компании в Силициевата долина, каквато е Google с приблизително 55 000 служители. Според Марк Зукърбърг това е изключително важна част от успеха на фирмата. “Най-важното нещо е екипът да се запази възможно най-малък”, отбеляза той.

“Facebook обслужва милиарди хора по света, но екипът ни се състои от по-малко от 10 000 души. Това е възможно благодарение на модерните технологии”, допълва Зукърбърг.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички