Българска банка за развитие вече е учредител в ELTI


Българска банка за развитие вече е учредител в ELTI
Снимка:

421

Един от учредителите на Европейската асоциация на дългосрочните инвеститори (ELTI) със седалище в Брюксел, вече е Българска банка за развитие. Президенти и други високопоставени лица от 16 финансови институции, управляващи ресурс за дългосрочно финансиране на стойност над 1.5 трилиона евро, дадоха старт на организацията на 5 юли в Париж.

Сред членовете на новата европейска асоциация са едни от най-могъщите финансови институции в Европа, сред които Европейската инвестиционна банка, германската банка за развитие KfW, Nordic Investment Bank, френската Caisse des dépôts и др.

„Участието на ББР в подобна структура осигурява на банката пряк достъп до дългосрочно евтино финансиране за българската икономика. Това на свой ред е една от важните предпоставки за изпълнение на поставените пред ББР цели в подкрепа на малкия и среден бизнес. От друга страна, тази нова организация има амбициите да действа като силен инструмент в защита на интересите на своите членове пред Европейската комисия, което допълнително би благоприятствало дейността на ББР", коментира главният изпълнителен директор на банката Асен Ягодин.

Основните цели на ELTI са осигуряване на дългосрочно финансиране на местните икономики в съответствие с целите и инициативите, разработени от ЕК за насърчаване на устойчив и интелигентен растеж, създаване на нови работни места, както и активно участие във формирането на политиките на ЕС в тази област.

Европейска асоциация на дългосрочните инвеститори ще играе ролята на говорител на своите членове в европейския дебат по дългосрочни инвестиции и в отношенията с институциите и органите на ЕС, по-специално по отношение на изпълнението на следващата Многогодишна финансова рамка (2014-2020), както и на новите финансови инструменти, предназначени за насочване на инвестиции към инфраструктурата, малките и средните предприятия, иновациите и енергийните проекти.

  • Етикети:

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички