Даниела Петкова не се е съгласявала да остане шеф на ПОК „Доверие’


Даниела Петкова не се е съгласявала да остане шеф на ПОК „Доверие’
Снимка:

806

Председателят на УС на ПОК „Доверие” Даниела Петкова излезе с официално изявление по повод информация, че ще остане на поста си и след смяната на собствениците на фонда. С никого не съм водила, а така и моите колеги, преговори за бъдеща длъжност и условия за работа в ПОК „Доверие” след изтичане на срока на оставките, заявява Петкова в съобщение на сайта на дружеството.

Припомняме, че преди време цялото ръководство на ПОК „Доверие” подаде оставка заради липсата на прозрачност около продажбата на фонда. Вчера бе подписано окончателното споразумение за промяна на собствеността. Новият притежател на „Доверие” е британската компания „Юнайтед Кепитъл”. В свое официално съобщение тя заяви, че досегашният изпълнителен директор Даниела Петкова ще запази поста си. Оказва се обаче, че с Петкова не са водени разговори по темата.

„Процедурата по промяна на собствеността в предходните месеци, включително оповестяването на резултатите от нея, не беше основана на принципите и правилата за прозрачност. Още веднъж подчертавам, че мнението ни се основава на начина, по който беше проведена процедурата, а не се основава на мнението ни за потенциалния бъдещ мажоритарен собственик на ПОК "Доверие" АД, най-малкото, защото не можем да имаме мнение за която и да е организация, фирма или инвеститор, когото не познаваме и от когото в офиса на Компанията няма постъпил нито един документ, отразяващ дейността му и от който бихме могли да направим каквито и да са изводи и заключения”, заяви още Петкова.

„На покупко-продажба подлежат резултатите от нашата досегашна работа, но не и самите ние и затова очакваме никой да не нарушава правата ни и да се разпорежда с личностите ни, без предварително да е получил нашето съгласие. Дали ще останем на работа в ПОК "Доверие" АД или не, може да бъде резултат единствено и само на наше решение, а не на който и да било друг и не приемаме да бъдем уведомявани през медиите по този въпрос”, допълва тя.

Петкова призова клиентите на дружеството да не взимат прибързани решения въпреки трудния период, през който минава фондът.
"Доверие" управлява парите за пенсии на 1.25 милиона българи, а активите й възлизат на 1.8 млрд. лв. Това е близо една трета от цялата частна пенсионноосигурителна система.

  • Етикети:

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички