Данъчни започват масови проверки от 1 януари


Данъчни започват масови проверки от 1 януари
Снимка:

1353

Мобилни данъчни екипи ще започнат да извършват проверки от 1 януари, съобщава БТВ. Те ще могат да спират превозни средства, да пломбират, дори да запорират стоки, за които считат, че има риск от измами с ДДС.

Служителите на НАП ще имат право да правят акции сами, без участие на МВР, ДАНС или други служби.

Финансовото ведомство предвижда нова философия за разходите на министерствата в Бюджет 2014 г. То е изпратило писма до всички министерства да оптимизират разходите си през 2014 г. така, че да се освободи ресурс. От направените икономии ще се създаде "Резерв Програми" . Ведомствата ще се конкурират помежду си за парите в него като ще кандидатстват с проекти за нови политики.

„Още сме в процес на формулиране на този инструмент. Идеята е такава - да видим програми, проекти, мерки за реформи на министерствата до какво ще доведат и от какво финансиране се нуждаят, и на по-конкурсен принцип да разпределим това финасиране, ако то води до растеж и заетост”, обясни финансовият министър Петър Чобанов.

Той призна, че колегите му ще чуят новината първо от медиите. Още не е ясно как ще се осигури прозрачност за разпределянето на въпросния резерв за проекти. И друг въпрос за прозрачността беше поставен от депутатите от опозицията - защо мотокросът е предвиден за финансиране с пари от актуализацията на бюджета.

Обемът на невъзстановения данък ДДС е сведен до 200 милиона лева средномесечно при суми около 350 милиона средномесечно преди два месеца - това съобщи пред депутатите финансовият министър. Така държавата за 2 месеца е спестила около 2.5 милиона лева от лихви.

Чобанов потвърди, че правителството не е готово да въведе семейно подоходно облагане през следващата година.

  • Етикети:

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички