eBay продава корпоративния си бизнес


eBay продава корпоративния си бизнес
Снимка: Getty Images/Guliver

1715

Компанията за онлайн търговия eBay е в напреднала фаза на преговори, които трябва да доведат до продажбата на корпоративния бизнес на компанията. Данните за това бяха публикувани от The Wall Street Journal и финансовите параметри на сделката се очаква да достигнат до приблизително 900 млн.долара. Купувачът на тази дивизия на eBay е консорциум, който е воден от компанията Permira.

Само преди няколко седмици в интернет се появи информация, че частното дружество Thomas H. Lee Partners LP също проявява интерес към корпоративния бизнес на компанията. Интересна подробност е, че eBay платиха преди четири години сумата от 2.4 млрд.долара, за да придобият дивизията, което е над два пъти по-висока стойност от сегашната сума.

Въпросното звено в структурата на компанията помага на търговците по цял свят да подобрят онлайн присъствието си и да увеличат приходите си от електронна търговия.

Анализаторите са на мнение, че този бизнес е генерирал около 288 млн.долара приходи през първото тримесечие на настоящата година. Ще е интересно да проследим дали подобна сделка може да позволи на eBay да разшири присъствието си в индустрията за сметка на най-големите си конкуренти като Amazon. Засега нито една от двете компании не е потвърдила официално желанието им да се финализира сделката и ще трябва се въоръжим с още малко търпение докато тя стане факт.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички