Единствено Великобритания пази бонусите на банкерите


Единствено Великобритания пази бонусите на банкерите
Снимка:

486

Единствено Великобритания изрази недоволството си от планираните от ЕС горни прагове за бонусите на банкерите, пише „Файненшъл таймс”. Условна подкрепа англичаните получиха от Германия при преразглеждането на дребни детайли за това как да се реализират тези прагове на заплатите към днешна дата.

Въпреки огромните дипломатически усилия на британския финансов министър Джордж Осбърн, той бе изолиран  от Европейския съвет след като изрази несъгласието си срещу фиксираните бонуси, които ще се отразят на заплатата. Според Осбърн подобно ограничение ще доведе до "нежелани последици" във финансовата стабилност.

Министрите подкрепиха изцяло принципа на фиксираните бонуси и гласуваха темата да не се разглежда отново на министерско ниво, което означава, че фиксираното съотношението заплата - бонус почти сигурно ще влезе в сила.

Официално гласуване трябва да се проведе най-късно до април, но широката политическа подкрепа за фиксираните бонуси замени големите мечти на Великобритания. Те ще възможността да обсъдят малки промени по време на разговорите с Европейския парламент.

Германският финансов министър Волфганг Шойбле призова да бъдат направени необходимите усили, за да успее Великобритания да подпише финалната сделка, която ще създаде съотношение 1:1 на бонуси и заплати, но може да нарастне до 2:1 с гласуване от акционерите.

  • Етикети:

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички