Фед не промени основната лихва


Фед не промени основната лихва
Снимка:

1192

Федералният резерв на САЩ (Фед) за пореден път съхрани основната лихва. Тя остава на рекордно ниско ниво - 0-0,25% годишно, предаде БГНЕС.

Федералният резерв понижи прогнозите си за икономически растеж на САЩ за 2013 и 2014 г. Председателят на Фед Бен Бернанке заяви, че Резервът ще продължи политиката си на изкупуване на ипотечни и бонд облигации на стойност 85 млрд. долара ежемесечно.

Федералният резерв очаква ръст в американската икономика от 2% до 2,3% за настоящата година, което означава понижена прогноза в сравнение с направената през юни. От Фед предвиждат нивото на безработица да продължи да бъде в рамките на 7,1-7,3%.

През миналата година безработицата в Съединените щати се понижи от 8,1 до 7,3%. Това стана възможно след стартирането на третия етап от програмата на Фед по изкупуването на ипотечни и държавни облигации на стойност 85 млрд. долара ежемесечно.

"Пазарите не могат да диктуват колко дълъг да е срокът, през който Фед ще продължи да поддържа финансово-икономическата сфера. Не можем да позволим това да се случи по никакъв начин", подчерта изпълнителният директор на Фед Бен Бернанке.

  • Етикети:

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички