Глобиха Deutsche Bank с 200 млн. долара


Глобиха Deutsche Bank с 200 млн. долара
Снимка: Getty Images / Guliver

2008

Най-голямата банка в Германия - Deutsche Bank, е постигнала споразумение с два регулатора в САЩ, които я обвиняваха в нарушаване на икономическите санкции, наложени на страни като Иран и Сирия, съобщи AFP.

Трезорът ще плати глоба от над 200 милиона щатски долара, наложена от Отделът за финансови услуги в Ню Йорк (DFS) и Федералния резерв (Фед), съобщи във вторник източник, пожелал анонимност. Споразумението може да бъде обявено официално тази седмица.

Но това не означава, че този проблем за Deutsche Bank ще приключи, защото други регулатори продължават разследванията си. Такъв е американското Министерство на правосъдието (DOJ), което предизвика съдебно разследване.

Регулаторът DSF, известен с острия си тон спрямо големите банки, разследва в продължение на месеци бизнес отношенията на Deutsche Bank за нарушения на американското емbарго.

Той търси да установи дали клонът на главната германска банка в Ню Йорк е извършвал трансакции за ирански и сирийски организации и лица.

В крайна сметка размерът на платеното по споразумението ще бъде по-малък от платеното от други големи европейски банки, подчертава източникът на АФП.

Размерът на глобата ще бъде относително по-малък в сравнение с 8,9-те милиарда долара, платени от BNP Paribas през 2014 г. или 787-те милиона щатски долара, платени от Crédit Agricole миналата седмица.

Разговорите между DFS и Deutsche Bank са постигнали добър напредък и по други въпроси, като манипулации на валутния курс и прането на пари, идващи от Русия, заяви пред AFP същият източник.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички