Голяма американска банка откривала сметки на клиенти без тяхно знание


Голяма американска банка откривала сметки на клиенти без тяхно знание
Снимка: Getty Images/Guliver

2822

Една от най-големите банки в САЩ - Wells Fargo, ще плати глоба от 185 милиона долара за нарушаване на правилата за работа с клиенти и незаконно налагане на услуги.

Според прокуратурата в Лос Анджелис служителите на банката "провеждат широко разпространена практика", откривайки банкови сметки на клиенти без тяхно знание и налагат определени услуги, от които те не се нуждаят, съобщава CNN Money.

Става ясно, че през последните няколко години работниците на банката са открили над 2 милиона разплащателни и кредитни сметки. Обхватът на скандала е шокиращ. Един анализ, проведен от консултантската фирма, наета от Wells Fargo, стига до заключението, че банковите служители са открили над 1,5 милиона депозитни сметки, които не са разрешени. Работниците на банката са правели това от 2011 година насам, за да получават бонуси и да изпълняват плана за продажби.

Начинът, по който схемата работи е, че служителите преместват средства от съществуващите сметки на клиентите в новосъздадените такива без тяхното знание или съгласие, казват регулаторите. Те описват тази практика като "широко разпространена."

Ръководството на Wells Fargo вече е уволнило 5300 служители, които са откривали сметки на клиенти без тяхното знание и желание.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички