Гърция представи на кредиторите план за реформи


Гърция представи на кредиторите план за реформи
Снимка: Getty Images

1358

През изминалата нощ гръцкото правителство представи на своите международни кредитори (МВФ, ЕЦБ и ЕС) "пълен" и реалистичен план за реформи, за да издейства деблокиране на краткосрочното финансиране на нейната икономика. Това съобщи премиерът Алексис Ципрас, цитиран от АФП.

"Снощи цялостният план беше представен на кредиторите", заяви Ципрас. "Той е реалистичен и трябва да изведе страната от рецесията и кризата с бедността", допълни гръцкият премиер.

Ципрас не даде подробности за предложенията на неговото правителство, но уточни, че "въпросът с концесиите ще бъде труден".

Изявлението на премиера става на фона на спекулациите, че Атина е на път да получи ултиматум от кредиторите след четири месеца преговори за реформи в страната, които не са постигнали никакъв успех.

Ръководителите на МВФ и Европейската централна банка в понеделник проведоха разговори с лидерите на Германия и Франция. Кредиторите в Европа и МВФ настояват за по-големи реформи в замяна на помощ, искания, които правителството на Гърция отказва да приеме. Атина има срок до петък да плати над 300 милиона евро на МВФ. Има опасения, че Гърция не разполага с необходимите средства и е изправена пред фалит.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички