"Икономедиа" парира "Алфа банк"


"Икономедиа" парира "Алфа банк"
Снимка:

694

Производството по заявлението на „Алфа банк”, с което банката искаше всички активи на медийната група „Икономедиа” да станат собственост на финансовата институция, е спряно от Софийски градски съд (СГС). Решението на съда е качено в Търговския регистър.

Определението на съда е окончателно, подписано е днес и е подадено в Търговския регистър. СГС констатира, че действително има заведена искова молба от "Алфа банк" срещу Икономедиа АД в регистрите си, но към момента все още не е образувано дело въз основа на тази искова молба. Затова по чл. 536, ал 1, т 1 от Гражданско-процесуалния кодекс (ГКП) /1) Охранителното производство се спира, когато има дело относно правоотношение, което е условие за издаване на искания акт или е предмет на установяване с този акт/ съдът уважава молбата на "Икономедиа" да се спре заявлението на "Алфа банк" за обявяване на предсрочно изискуем кредит.

Според „Алфа банк”, по данни от септември 2012 година, „Икономедиа” има просрочени плащания по свои кредити на стойност 532 хил. евро. Това е дало законово основание на банката да обяви отпуснатия към медийната група кредит за просрочно изискуем.

В заявление до Търговския регистър „Икономедиа” съобщава, че има задължения към „Алфа банк” на стойност 8,67 млн. евро. Медийната група обаче прилага и платежни нареждания, с които удостоверява, че на 28 ноември е превела средства на обща стойност 632 хил. евро към банката, за да покрие задълженията, които има по кредитите си за съответния срок.

Ивайло Петров

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички