Инвеститорите избягват търговията със злато преди решението на Фед


Инвеститорите избягват търговията със злато преди решението на Фед
Снимка: Getty Images

1752

Златото поевтиня слабо днес и се приближи до едномесечното дъно, а инвеститорите остават пасивни и изчакват резултата от заседанието на Федералния резерв през тази седмица. Спот цената е около 1106 долара за тройунция и приближи едномесечното дъно от миналата седмица на 1098.35 долара.

Инвеститорите изчакват изявлението на Федералния резерв в четвъртък в края на двудневното редовно заседание, за да разберат дали лихвите ще бъдат за първи път повишени за последното десетилетие. Очакванията да бъдат повишени намаляха заради опасенията от забавящия се икономически растеж в Китай и волатилността на финансовите пазари. Въпреки това дилърите предупреждават, че е малко вероятно златото да направи значително движение преди решението на Фед. Липса на промяна би довело до покупки на жълтия метал и тогава съпротиви ще са 1154 и 1170 долара. При повишение на лихвите ще има ясен сигнал за пропадане под нивата от 1100 долара.

По-високите лихви намаляват търсенето на не носещи лихва активи сред които е и златото. Липсата на яснота около времето на повишение на лихвите притискат златото през цялата година и доведоха до негово поевтиняване с 6%.

Шансовете за запазване на лихвите се оценяват на над 50%, но една част от анализаторите продължава да очаква, че Фед ще натисне спусъка още тази седмица.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички