Инвеститорите се изтеглят от Русия


Инвеститорите се изтеглят от Русия
Снимка: iStock/Guliver

2069

За седмицата, приключила на 20 февруари, клиентите на фондове, ориентирани към Русия, са изтеглили от тях 127 млн. долара. Седмица по-рано сумата била едва 15 милиона. Това пише руското издание "Комерсант", цитирано от "Фокус.

Бягството от руския финансов пазар започва поради засилването от риска за разширяване на антируските санкции, обяснява изданието. В частност става дума и за възможните подготвяни антируски санкции във връзка с инцидента със задържането на украински моряци и кораби в Керченския пролив.

Инвеститорите също така били стреснати от решението на конгресмените на САЩ да внесат за разглеждане законопроект, предполагащ въвеждане на санкции срещу банковия и енергийния сектор на Русия.

Вестникът отбелязва, че изнервеност в инвеститорите е добавило и задържането в Русия на Майкъл Калви – основател на един от най-отдавнашните и най-големи фондове за директни инвестиции на руския пазар Baring Vostok.

“Ситуацията около г-н Калви предизвиква недоумение на пазара, той е добре известен и на вътрешните, и на международните инвеститори. Компанията му е една от не многото, които продължават да работят в русия, независимо от никакви сътресения и санкции. Безусловно, тази ситуация не подобрява инвестиционния климат“, цитира вестникът шеф на голяма руска компания.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички