Издателят на The Daily Mail може да купи Yahoo


Издателят на The Daily Mail може да купи Yahoo
Снимка: Getty Images

2293

Издателят на британския таблоид The Daily Mail попадна в списъка на потенциалните купувачи на активите на интернет компанията Yahoo. Това съобщава The Wall Street Journal.

Вестникът води преговори с няколко компании, с които заедно да участва в придобиването на медийните активи на търсачка. Те са главният обект на вниманието на британското издание, което се стреми да укрепи позициите си на пазара на електронните медии и реклама.

Разглеждат се два варианта за евентуална сделка. При първия партньорите купуват всички активи на Yahoo в САЩ, като The Daily Mail получава медийните активи. При втория частната инвестиционна фирма партньор придобива основния уеб бизнес на Yahoo и слива медийните активи с онлайн дейността на The Daily Mail. Обединените подразделения ще оформят нова компания, управлявана от The Daily Mail, и така компанията майка на изданието ще има по-голям дял, отколкото при първия вариант.

Срокът за приемане на потенциални заявки от инвеститори за покупка на основния интернет бизнес и азиатските активи на Yahoo е 18 април. В началото на март стана известно, че компанията планира да разпродаде активите си на стойност между 1 и 3 милиарда долара. Разработен е план, предвиждащ увеличаване на рентабилността на компанията чрез съкращения на персонала с 15%. Също така се планира да бъдат закрити пет филиала - в Дубай, Мексико, Буенос Айрес, Мадрид и Милано.

Потенциални купувачи на основния бизнес на Yahoo са News Corporation на Рупърт Мърдок, телекомът Verizon и интернет компанията IAC.

 

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички