Извънредните мерки за сигурност ще струват 600 млн. евро на Франция


Извънредните мерки за сигурност ще струват 600 млн. евро на Франция
Снимка: Getty Images

2177

Мерки за сигурност, въведени във Франция след кървавите атентати от миналия петък, ще натежат с допълнителни 600 млн. евро на бюджета на страната за догодина. Това стана ясно днес от изказване на френския министър на финансите Мишел Сапен. 

"Не може да се говори за повишаване на данъците или за намаляване на бюджетните пера на други министерства. Ето защо ние предполагаме, че на този етап от бюджетния дебат ще има влошаване на дефицита.", заяви Сапен в своя реч пред френския сенат, предаде БНР.

Очакваше се Франция да свие своя бюджетен дефицит през 2016-а година до 3,3% от БВП спрямо прогнозирания за настоящата година дефицит в размер на 3,8%, но във вторник премиерът Манюел Валс заяви, че тези фискални цели няма да бъдат изпълнени поради налагащите се допълнителни антитерористични разходи.

По-рано днес еврокомисарят по икономическите въпроси Пиер Московиси отбеляза, че той не вярва, че траекторията на бюджетния дефицит на Франция ще бъде "съществено модифицирана" от допълнителните разходи, които той оценява на по-малко от 0,05% от БВП на страната. Във вторник Московиси заяви, че Европейската комисия ще преразгледа бюджета на Франция за 2016-а година, когато вече се знае пълния размер на разходите, свързани с новите мерки за сигурност и ще отговори със "сърце и човечност".

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички