Канада ще облага вредните емисии с данък


Канада ще облага вредните емисии с данък
Снимка: Thinkstock

2255

Канадският премиер Джъстин Трюдо заяви, че страната му ще наложи данък върху вредните емисии от 2018 г., като част от усилията за спазване на заложените в Парижкия договор за климатичните промени цели, пише The Guardian.

Премиерът съобщи това в парламента, където започна дебат дали Канада да ратифицира Парижкото споразумение за климата. Очаква се Камарата на представителите да одобри документа с гласуване в сряда.

Трюдо каза, че провинциите на страната могат или да наложат пряк данък върху въглеродните емисии от поне 10 канадски долара (7,6 щатски долара) за тон или да приемат система за ограничаване и търговия с емисии. Ако някоя от провинциите не направи нито едно от двете, правителството ще наложи първоначално основен директен данък в размер на 10 канадски долара, като сумата ще нараства с по 10 долара на година и достигне до 50 долара за тон през 2022 г.

„Няма как да се скрием от климатичните промени. Това е реалността и тя е навсякъде. Ние не можем да отменим последните 10 години на бездействие, но това, което можем да направим е да започнем да полагаме усилия за промяна всеки ден. Това е необходимо, за да защитим околната среда, а с това и здравето на всички канадци“, каза канадският премиер.

 

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички